Qui sóc?

M'agrada actuar. Sóc feliç. Mentres actuo, és l'únic moment on res em fa mal. Ni mal d'esquena ni mal de cap. Això només em passa actuant (o a l'aigua també!). Encara no he actuat dins l'aigua però, no sé què passaria. 

Sobretot actuar, però a part... dirigir, escriure, crear espectacles. Pensar idees. Imaginar qualsevol cosa. Sigui per fer riure (la majoria de cops) o per emocionar i buscar un moment poètic i bonic. Un amic em va dir que la paraula que em defineix en aquest món artístic és CURIÓS. Tenir curiositat. No hi havia pensat però a poc a poc he anat veient que potser si. M'agrada provar, provar i provar. Barrejar-me amb gent, crear. Què passa si ens ajuntem i provem de fer alguna cosa junts? I fer-ho

Des de petit volia crear espectacles propis. Pensar què volia explicar i com. És el que vaig aprendre de la meva família, dedicada al teatre de titelles. Des de petit vaig veure com assajaven hores i hores, com actuaven i com anàvem en furgoneta a munt i avall. Descobrir llocs, conèixer gent. Ells, no esperaven a que ningú els truqués per fer una producció. Sinó que ho feien a la seva manera. I això he fet, crear espectacles propis... i de tant en tant, combinar-ho amb altres coses que em proposen. D'on també s'aprenen moltes coses, i et fa créixer.

Vaig aprendre de la família (i així ho intento aplicar) a ser molt exigent amb la feina. En fer-ho el millor possible, en entendre aquesta professió com una feina artesanal. Cuinar a foc lent, sense pressa i convençut de cada decisió. No té res a veure en produir i produir. Sinó en fer alguna cosa que et surt de dins. Respectant moltíssim el públic. Sent exigent en cada actuació, donant tota l'energia que tingui. I intentar que arribi al màxim de gent possible. Que els hi agradi encara que no vagin mai al teatre. Que els hi arribi, tinguin l'edat que tinguin i vinguin d'on vinguin.

Viure d'això em fa feliç, i l'únic que intento dirigint o actuant...és que la gent surti feliç, convençuts de que no han perdut al temps. I donant les gràcies per haver vingut a veure'ns. I així anar fent. Anar creant i anar actuant. Vivint un munt d'aventures viatjant, i coneixent un munt de gent :)

 

I així per sobre, això és una mica el que he fet:

Em vaig formar estudiant diferents tècniques i estils teatrals. En la comèdia i el clown he tingut mestres com: Carlo Colombaioni, Eric de Bont, Cristophe Marchand, Leo Bassi o Jango Edwards. Amb aquest últim vaig treballar conjuntament durant molt de temps, i va ser qui va dirigir el meu primer espectacle de creació.

He treballat al teatre (Titzina Teatre o Àngel Llàcer), a la ràdio (La Segona Hora, RAC1 i actualment a Islàndia amb l'Albert Om) i a la televisió presentant El Llenguado  i Celebrem! (programa produit per nosaltres), tots dos a TV3.

L’any 2006 vaig fundar la companyia GUILLEM ALBÀ, amb la qual he estrenat 7 espectacles de creació: “Sketchofrenia”, “Flirt”, “Trau”, "Marabunta", "Pluja" (amb la Clara Peya), “Calma!” i recentment "Jaleiu".

He estat guardonat amb diferents premis: Premi del Públic de FiraTàrrega, Premi del Públic de Mostra Igualada, o Premi del Públic a la Fira de Titelles de Lleida.

He dirigit diferents espectacles de teatre, dansa i circ. Com per exemple "Canto jo i la muntanya balla", que va ser un èxit durant la temporada a Barcelona i també durant la gira.

També de música (espectacle MIRALLS & MIRATGES de la banda LOVE OF LESBIAN), o m'he encarregat de la direcció escènica de grups musicals com TXARANGO o BALKAN PARADISE ORCHESTRA.

He actuat a Espanya, França, Rumania, Portugal, Argentina, Uruguay, Holanda, Suècia, Perú, Illes Açores o Xina.

Oficina i Management: Blai Rodríguez | info@guillemalba.com | Tel: (+00 34) 699 196 516