Premsa

Guillem Albà a «Marabunta»: un alucinant xou amb música en directe

Horacio Otheguy Riveira | Cultura más

Guillem Albà té tot el que cal tenir per sorprendre: autor, actor, cantant, director i domini de l'art del clown sense maquillatge. Presenta a Madrid una Marabunta feta de múltiples deliris. Tot en ell sembla natural i espontani, però cada gest és el resultat de disciplinats estudis amb grans mestres com Carlo Colombaioni, Eric de Bont, Cristophe Marchand i Jango Edwards.

Marabunta és un espectacle sorprenent, a càrrec d'un actor amb sis músics-actors que participen activament. Un xou que assumeix tots els registres i escapa a qualsevol classificació. Tot en ell es produeix perquè el públic entri en un món on tot disbarat està ben vist. Amb esquetxos enginyosos, artísticament molt mesurats perquè donguin molt de si i admetin onades de «síndrome poètic», encara que, això sí, amb plena garantia que no hi haurà res a entendre.

Un xou de clown, enèrgic i energètic, catapultat per la millor música en directe. Cançons pròpies. Gags absurds. Cabaret. Res té sentit i tot és possible. Cap ordre establert. És el caos fantàstic del pallasso. Dins d'una estructura teatral molt estudiada, temps per una atractiva improvització en la que Guillem Albà surt a escena disposat a jugar a tope amb espectadors entregats de ple. Ja va estar un cap de setmana a Madrid amb la sala plena, i en tots els casos va ser increïble la facilitat amb que alguns espectadors van participar en varis números. Increïble per la «marca de la casa»: l'absoluta confiança que l'artista desperta en un joc constant de diversió sense prejudicis.

Amant de la vida com més desbordant millor, Guillem Albà ha participat en numerosos espectacles en diferents facetes, però des de 2006 té la seva pròpia companyia amb la que ha recorregut molts països amb tres espectacles (Sketchofrenia, Flirt y Trau), portant a totes parts el llenguatge gestual com bandera, i si encaixa, la paraula viva, les emocions artesanals de l'artista disposat a tot en mig d'una festa musical d'alta qualitat.

El que és cert, veritat i sorprenentment autèntic (valgui la redundància) és l'esperit festiu que el pallasso crea en el públic només començar l'espectacle. I va a més fins acabar amb tothom dempeus, ballant, rient, aplaudint. Un contagiós desig de felicitat perquè sí, pel simple plaer de sentir-se a gust, desconnectat de tota la resta, deixant-se portar per una Marabunta de divertides ocurrències.

 

https://www.culturamas.es/2016/03/31/guillem-alba-en-marabunta-un-alucinante-show-con-musica-en-directo/

Foto

Video

Tornar enrera

Oficina i Management: Blai Rodríguez | info@guillemalba.com | Tel: (+00 34) 699 196 516